Types en prijzen

Header005

Ontharders: Types en prijzen

Euro_coins_version_II.png

Voor normaal tot middelgroot waterverbruik hebben we twee soorten waterontharders. De Duo-Volumes en de Combi-Volumes. Qua werking verschillen ze niet van elkaar. Alleen wanneer de ontharder in zicht staat, kiest u een Combi-Volume.

 

 

 

 

Duo-Volumes

De Duo-Volumes 10, 12 en 25 zijn inclusief een zoutvat naar keuze: 12kg, 35kg of 65kg. Grotere apparaten zijn altijd inclusief een passende zoutbak. 
 

 

 

 

Prijslijst Duo-Volumes

TypeDuo-Volume 10Duo-Volume 12Duo-Volume 25
Personen in huis *1 - 41 - 57 - 8 
Waterverbruik per jaar0 - 200 m³< 300 m³< 600 m³
Harsinhoud10 liter12.5 liter25 liter
Doorstroom continu1,5 m³ per uur1,5 m³ per uur2,5 m³ per uur
Doorstroom piek2,0 m³ per uur2,0 m³ per uur4,5 m³ per uur
Capaciteit bij 10°D2800 liter 3500 liter 7000 liter
Zout per spoeling1,4 kg1,5 kg 3,0 kg
Afmetingen **21 x 56,5 cm26 x 28 x 56,5 cm28 x 28 x 104 cm
Zoutvat 12 kg BxDxH  23 x 26 x 39 cm  
Zoutvat 35 kg BxDxH29 x 29 x 43 cm 
Zoutvat 70 kg BxDxH28 x 28 x 91 cm 
Prijs incl. BTW €950,-€ 1050,-€ 1350,-

 


*   Dit zijn geen harde grenzen en ze gaan uit van 10 Dh inkomende hardheid. Bij een hardheid van 7 Dh kan een Duo 25 wel een jaarverbruik van 900 m³ aan.

** Houd rekening met 5 cm extra benodigde ruimte bovenop de diepte maat vanwege de bypass en koppelingen naar de waterleiding.

 

 

Combi volumes

CombiVolumes.png

Combi-Volume 12 en Combi-Volume 25

Wanneer de ontharder in zicht staat, kiest u een Combi-Volume. Door de mooie afwerking van het apparaat mag hij gezien worden!

 

 

Prijslijst Combi-Volumes

TypeCombi-Volume 12Combi-Volume 25 
Personen in huis1 - 45 - 8 
Waterverbruik per jaar< 300 m³< 600 m³ 
Harsinhoud12 liter25 liter 
Doorstroom continu1,5 m³ per uur2,5 m³ per uur 
Doorstroom piek2,0 m³ per uur4,5 m³ per uur 
Capaciteit bij 10°D3500 liter7000 liter 
Zout per spoeling1,5 kg3,0 kg 
Afmetingen (HxBxD)61,5x32,5x52,5cm32,5x52,5x107 cm 
Prijs incl. BTW€ 1150,-€ 1450,- 

 

 

Installatie

U mag zelf de installatie regelen. Dan komen er geen kosten bij bovenstaande prijzen. Als wij de installatie uitvoeren kost het in 90% van de gevallen € 250,-. Als we dat eenmaal afspreken, dan blijft het daar ook bij. Vaak is telefonisch overleg over de situatie voldoende om dit te kunnen bepalen.

 

De installatie door ons duurt ongeveer tussen de twee a drie uur, inclusief goede uitleg over het apparaat en de instructie kalkvrij water. Het tarief van € 250,- is inclusief materiaal en BTW.

 

Overige informatie

  • Alle Duo-Volumes en Combi-Volumes zijn inclusief:
  • digitale volumesturing van Waterluxe;
  • bypass en 3/4"-overgang naar waterleiding;
  • dubbele overloopbeveiliging met vlotter;
  • twee zakken zout (4 - 8 maanden);
  • kalkmetingsset.

 

Onze prijzen zijn afhaalprijzen zodat u de installatie zelf kunt regelen. U krijgt van ons veel uitleg en alle benodigde informatie om het apparaat zelf aan te (laten) sluiten. Uiteraard kunnen wij het ook voor u regelen. Wij verkopen ook aansluitmateriaal. Bezorging is mogelijk, neem contact met ons op.

 

 

Bij de keuze van de juiste maat spelen verschillende zaken mee. Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen, we helpen u graag de juiste keuze te maken.

 

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt over onze ontharders en de verschillen met andere merken. We leggen u de voor- en nadelen eerlijk uit.

Franeker Oktober 2013

Al jaren ergerde ik me aan de kalkafzetting in onze apparaten en vooral ook de kalk in de badkamer. Maar ja zo`n ontharder kost een paar centen dus dat stel je snel uit. Tot je nieuwe badkamer er uit gaat zien alsof je er niets aan hebt gedaan. Allemaal “kalk” zelfs altijd nadrogen is niet voldoende. Dat is niet een fijn gevoel. Nu ik ook een nieuwe espressomachine wilde aanschaffen stond ik voor de keus om hier een waterontharder in te plaatsen. Dat was het moment! Ik wilde een oplossing voor alle kalk problemen. Keuze voor een ontharder: Ik ben kritisch en heb diverse opties overwogen om de beste ontharder aan te kopen. Technisch gezien is de oplossing van de (Waterluxe)Duo Volume 10 de beste optie. De besturing is erg degelijk en eenvoudig en in tegenstelling tot andere systemen onderhoudsvrij. De prijsverhouding is dan ook nog eens goed. De keus voor welke variant en zoutbak is het best te bepalen op basis van een waterhardheid test. Hiervoor heb ik dan ook een uitnodiging verstuurd aan Robert. De response en persoonlijke benadering van Robert sprak mij ook erg aan. Kennis van zaken en goed advies. Deal! Plaatsing ontharder: De installatie heb ik ook uitbesteed aan Robert. Hij heeft alle materialen en gereedschappen bij zich en installeert met de nieuwste materialen. Mij werd geadviseerd om de ontharder in de kruipruimte te plaatsen maar ik had de ontharder het liefst in de trapkast, en daar is hij ook gekomen. In ongeveer 2 uur was de installatie klaar en was het genieten van het zachte water, "eindelijk". Na een maand hebben we weer contact gehad voor de nacontrole en toen heb ik toch gekozen om de harsfles te verplaatsen naar de kruipruimte. Dit omdat deze behoorlijk koud was in tegenstelling tot de omgevingstemperatuur, en hierdoor erg condenseerde. De service van Robert was hierbij super! nogmaals bedankt. Praktijk gebruik: Nu na bijna 5 maanden gebruik van de ontharder totaal geen omkijken naar, ja het zoutniveau controleren. In het begin was het wennen aan het zachte water, alles was glad, douchen, handen wassen. En ook hoeveel zeep gebruik je, want het schuimt enorm. Kalk afzetting op de kranen en tegels lost niet volledig vanzelf op, daar moet je zelf nog wel 1 keer mee aan de slag. En het is een utopie om te denken dat alle aanslag weg is want er blijft nog wel wat witte aanslag achter maar dit is met een veeg weg. Het is in ieder geval geen kalk. Aanrader: Ik kan deze investering aan iedereen aanraden die problemen heeft met kalk, of nog gaat krijgen. Zwaan Franeker

Waterkaart hardheid

Benieuwd wat de waterhardheid in uw omgeving is? Klik op het Vitens logo en bekijk de waarden.

Waterkaart hardheid

Dit is slechts een indicatie. U kunt bij ons een testpakket bestellen om de exacte waarden te bepalen.

Zeerobben F1

Waterluxe Harlingen sponsort Zeerobben F1

Wij zijn gestart met het sponsoren van het voetbalteam Zeerobben F1 en inmiddels E3.