Quooker

Header002

Quooker, de enige kraan met 100% kokend water

Quooker-logo.pngEen ware revolutie ...

 
Voor honderdduizenden gebruikers is het inmiddels een onmisbare hulp in de keuken. De Quooker. Een extra kraan die kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Voor thee, koffie, aardappelen, rijst, pasta, groenten en noem maar op. Kant en klaar kokend water met één draai aan de knop. Veilig, zuinig, multi-inzetbaar en verkrijgbaar in vier kraan-modellen en vele finishes. Altijd kokend water bij de hand. De hele dag door.
 
Maar nu is er ook de Quooker COMBI.
Quooker CombiEen revolutionaire combinatie van kokend-water-kraan en boiler in één. Een reservoir in het keukenkastje dat niet alleen kokend water (100°C) levert via de Quooker-kraan, maar ook warm water (50-65°C) via de keukenmengkraan. De COMBI heeft dus een dubbelfunctie: met één apparaat bedient u beide kranen op uw aanrecht. Bovendien is het de eerste 'boiler' ter wereld met vacuümisolatie. Door dit principe is het apparaat extreem zuinig, en ook nog zeer compact. Geen kastje zo klein of het Quooker-reservoir past erin.
 
Voor het ultieme gemak van altijd kokend water bij de hand heeft u dus al voldoende aan een 'gewone' Quooker. Maar bent u daarnaast op zoek naar een zuinige, compacte boiler, dan slaat u met de Quooker COMBI twee vliegen in één klap. Met minimaal ruimteverlies en maximaal comfort. Zo wordt u door de Quooker op uw wenken bediend.

 

Kranen

Onze kranencollectie bestaat uit vier modellen;

 

Basic, Classic, Design en Modern en uit vier finishes; chroom, mat chroom, rvs-look en steel.

 

Zo kan er bij iedere keuken en bij iedere mengkraan een bijpassende Quooker-kraan worden gevonden. Alle Quooker-kranen zijn voorzien van een kindveilige druk-draai bedieningsknop.

 

Ook zijn ze in hoogte verstelbaar en geïsoleerd. Het verstellen van de hoogte komt goed van pas wanneer u bijvoorbeeld een thermoskan met koffie-filter onder de Quooker-kraan op het­ aanrecht wil plaatsen. Hiervoor zet u de kraan in zijn hoogste stand.

 

Daar tegenover zet u de kraan in zijn laagste stand als u bijvoorbeeld een kleine pan met water wil vullen in uw gootsteen. Doordat de kraanuitloop geïsoleerd is kunt u deze handelingen vlak achter elkaar doen: u kunt de uitloop gewoon vastpakken en omhoog of omlaag schuiven.

 

BASIC

De Quooker Basic heeft een knop met uitsparing en een uitloop onder een hoek van 100º.

Basic ChroomBasic MatChroomBasic RVSBasic Staal 

 

CLASSIC

De Quooker Classic heeft een klassieke knop en een ronde uitloop.

 

 Classic ChroomClassic MatChroomClassic RVS, ook in Staal verkrijgbaar 

 

DESIGN

De Quooker Design heeft een knop met pen en een ronde uitloop.

 

Design MatChroomDesign Staal   

 

MODERN

De Quooker Modern heeft een knop met pen en een uitloop onder een hoek van 90º.

Modern ChroomModern MatChroomModern RVSModern Staal 

 

 

 

Gebruik

Kraanbeveiliging

De kraan is beveiligd tegen ongewenst gebruik door een druk-draai bedieningsknop. Kleine kinderen kunnen zich daardoor niet verbranden aan het kokende water.

 

In hoogte verstelbare kraanuitloop

De uitloop van de kraan is draaibaar en in hoogte verstelbaar.

Hiermee kunt u de uitloop op de voor u meest geschikte hoogte brengen.

 

Perlator ontkalken

Het is raadzaam om regelmatig - afhankelijk van de waterhardheid - de perlator (kraanzeefje) van kalk te ontdoen door deze los te draaien en enige tijd in azijn te leggen. Dit voorkomt verstopping en sproeien van de kraan.

 

Indicatielampje

In de kraan is een indicatielampje aangebracht dat aangeeft of het reservoir opwarmt. Wanneer de Quooker niet gebruikt wordt springt het lampje enige malen per uur voor korte tijd aan. Zodra men kokend water aftapt gebeurt dit al snel. Als het lampje knippert warmt het reservoir niet op. Het moet gereset worden door het even uit en aan te schakelen met de aan/uit schakelaar. Indien het lampje blijft knipperen moet contact opgenomen worden met de leverancier.

 

In gebruik

Als men een kopje, een theepot, een hoge pan of iets dergelijks met kokend water vult doet men er verstandig aan dit voorwerp dicht bij de perlator te houden. Dit in verband met het feit dat het water ten gevolge van de stoomontwikkeling enigszins sproeit.

Dronrijp 8 Nov 2015

Ik heb Robert ontmoet bij mijn ouders thuis die zich afvroegen of hun 30 jaar oude waterontkalker vervangen moest worden. Ik wilde zelf graag een ontkalker laten plaatsen en kwam langs om te praten hierover. Na controle bleek dat het apparaat nog werkte en vervangen niet nodig. Hij had hier dus aan kunnen verdienen door ze een nieuw apparaat aan te praten maar heeft dit niet gedaan. Het vertrouwen was geboren en ik ben met Robert in zee gegaan. Het sanitair glimt veel meer, geen kalk aanslag op de glazen douche deur. Na het douchen of handen wassen een doek over de kraan en alles glimt. Nu kunnen we na de dagelijkse douche snel met de trekker er door en klaar is het. Kalk hecht zich aan vuil en ik kon merken bij het schoonmaken van de wc-rand dat hier geen vuil meer onder vandaan kwam bij het schoonmaken hiervan. De flessen wasverzachter opgemaakt maar het gebruik hiervan is niet meer nodig. Glaswerk, bestek en servies komt glanzend uit de vaatwasser. Ik heb een koffiezetapparaat die het water voorkookt, deze moest ik maandelijks ontkalken... Sinds het plaatsen van de ontkalker hoef ik dit niet meer te doen. Voor mensen met een druk gezin en een drukke baan is dit echt ideaal. Het poetsen met agressieve ontkalkschoonmaakmiddelen is voorbij. Scheelt enorm veel flessen in het gootsteenkastje. Mijn haar is zachter geworden en mijn huid is minder droog. Vooral dat al het sanitair, de kranen, ramen, auto, toilet, tegels glimmen maakt mij errrrggg blij! Robert is ontzettend plezierig in omgang, heeft zelf bij het plaatsen van de ontkalker als verrassing het brandblusapparaat in de meterkast opgehangen! Top service! Graag wil ik in de toekomst nog een Quooker laten plaatsen maar dat moet nog even wachten. Het voordeel van zowel de ontharder als de Quooker is dat je ze mee kunt nemen bij een eventuele verhuizing. W.Schuitmaker Dronrijp

Waterkaart hardheid

Benieuwd wat de waterhardheid in uw omgeving is? Klik op het Vitens logo en bekijk de waarden.

Waterkaart hardheid

Dit is slechts een indicatie. U kunt bij ons een testpakket bestellen om de exacte waarden te bepalen.

Zeerobben F1

Waterluxe Harlingen sponsort Zeerobben F1

Wij zijn gestart met het sponsoren van het voetbalteam Zeerobben F1 en inmiddels E3.