Quooker

Header002

Quooker, de enige kraan met 100% kokend water

Quooker-logo.pngEen ware revolutie ...

 
Voor honderdduizenden gebruikers is het inmiddels een onmisbare hulp in de keuken. De Quooker. Een extra kraan die kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Voor thee, koffie, aardappelen, rijst, pasta, groenten en noem maar op. Kant en klaar kokend water met één draai aan de knop. Veilig, zuinig, multi-inzetbaar en verkrijgbaar in vier kraan-modellen en vele finishes. Altijd kokend water bij de hand. De hele dag door.
 
Maar nu is er ook de Quooker COMBI.
Quooker CombiEen revolutionaire combinatie van kokend-water-kraan en boiler in één. Een reservoir in het keukenkastje dat niet alleen kokend water (100°C) levert via de Quooker-kraan, maar ook warm water (50-65°C) via de keukenmengkraan. De COMBI heeft dus een dubbelfunctie: met één apparaat bedient u beide kranen op uw aanrecht. Bovendien is het de eerste 'boiler' ter wereld met vacuümisolatie. Door dit principe is het apparaat extreem zuinig, en ook nog zeer compact. Geen kastje zo klein of het Quooker-reservoir past erin.
 
Voor het ultieme gemak van altijd kokend water bij de hand heeft u dus al voldoende aan een 'gewone' Quooker. Maar bent u daarnaast op zoek naar een zuinige, compacte boiler, dan slaat u met de Quooker COMBI twee vliegen in één klap. Met minimaal ruimteverlies en maximaal comfort. Zo wordt u door de Quooker op uw wenken bediend.

 

Kranen

Onze kranencollectie bestaat uit vier modellen;

 

Basic, Classic, Design en Modern en uit vier finishes; chroom, mat chroom, rvs-look en steel.

 

Zo kan er bij iedere keuken en bij iedere mengkraan een bijpassende Quooker-kraan worden gevonden. Alle Quooker-kranen zijn voorzien van een kindveilige druk-draai bedieningsknop.

 

Ook zijn ze in hoogte verstelbaar en geïsoleerd. Het verstellen van de hoogte komt goed van pas wanneer u bijvoorbeeld een thermoskan met koffie-filter onder de Quooker-kraan op het­ aanrecht wil plaatsen. Hiervoor zet u de kraan in zijn hoogste stand.

 

Daar tegenover zet u de kraan in zijn laagste stand als u bijvoorbeeld een kleine pan met water wil vullen in uw gootsteen. Doordat de kraanuitloop geïsoleerd is kunt u deze handelingen vlak achter elkaar doen: u kunt de uitloop gewoon vastpakken en omhoog of omlaag schuiven.

 

BASIC

De Quooker Basic heeft een knop met uitsparing en een uitloop onder een hoek van 100º.

Basic ChroomBasic MatChroomBasic RVSBasic Staal 

 

CLASSIC

De Quooker Classic heeft een klassieke knop en een ronde uitloop.

 

 Classic ChroomClassic MatChroomClassic RVS, ook in Staal verkrijgbaar 

 

DESIGN

De Quooker Design heeft een knop met pen en een ronde uitloop.

 

Design MatChroomDesign Staal   

 

MODERN

De Quooker Modern heeft een knop met pen en een uitloop onder een hoek van 90º.

Modern ChroomModern MatChroomModern RVSModern Staal 

 

 

 

Gebruik

Kraanbeveiliging

De kraan is beveiligd tegen ongewenst gebruik door een druk-draai bedieningsknop. Kleine kinderen kunnen zich daardoor niet verbranden aan het kokende water.

 

In hoogte verstelbare kraanuitloop

De uitloop van de kraan is draaibaar en in hoogte verstelbaar.

Hiermee kunt u de uitloop op de voor u meest geschikte hoogte brengen.

 

Perlator ontkalken

Het is raadzaam om regelmatig - afhankelijk van de waterhardheid - de perlator (kraanzeefje) van kalk te ontdoen door deze los te draaien en enige tijd in azijn te leggen. Dit voorkomt verstopping en sproeien van de kraan.

 

Indicatielampje

In de kraan is een indicatielampje aangebracht dat aangeeft of het reservoir opwarmt. Wanneer de Quooker niet gebruikt wordt springt het lampje enige malen per uur voor korte tijd aan. Zodra men kokend water aftapt gebeurt dit al snel. Als het lampje knippert warmt het reservoir niet op. Het moet gereset worden door het even uit en aan te schakelen met de aan/uit schakelaar. Indien het lampje blijft knipperen moet contact opgenomen worden met de leverancier.

 

In gebruik

Als men een kopje, een theepot, een hoge pan of iets dergelijks met kokend water vult doet men er verstandig aan dit voorwerp dicht bij de perlator te houden. Dit in verband met het feit dat het water ten gevolge van de stoomontwikkeling enigszins sproeit.

Harlingen 15 januari 2013

Ik heb sinds 1 maand een waterluxe ontharder en ik moet zeggen dat ik de kalk meer dan zat was. Ze noemen me wel vrouwtje antikalk, haha. Ik merk nu dat het glaswerk,drinkbakjes van de katten, vazen, ja zelfs de bodem van mijn pannen glimmen je tegemoet. Afwassen gaat makkelijker en ik heb geen aanslag meer in de kopjes. Minder zeep en shampoo verbruik. En zeker voor mijn huid is het aangenaam geen droge huid meer. Ik ben er zeer content mee. Mvrgr Mw. v/d Oever Harlingen

Waterkaart hardheid

Benieuwd wat de waterhardheid in uw omgeving is? Klik op het Vitens logo en bekijk de waarden.

Waterkaart hardheid

Dit is slechts een indicatie. U kunt bij ons een testpakket bestellen om de exacte waarden te bepalen.

Zeerobben F1

Waterluxe Harlingen sponsort Zeerobben F1

Wij zijn gestart met het sponsoren van het voetbalteam Zeerobben F1 en inmiddels E3.